Publicaties

Antidruktechnieken

Heeft u last van pijnlijke voeten door drukplekken? Antidruktechnieken kunnen hulp bieden. Deze worden toegepast om voetklachten te verlichten. Dit gebeurt door de pijnpunten aan de voet te ontlasten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van vilt.

Er zijn verschillende soorten vilt voor diverse doeleinden. Tijdens een bezoek aan mijn praktijk kijk ik samen met u naar de beste behandeling voor uw persoonlijke situatie.

De antidruktechnieken kunnen ook dienen ter overbrugging naar een definitief hulpmiddel of orthese.

7


Orthese

Dit is een hulpstukje dat bedoeld is om een of meerdere drukplekken – voornamelijk op of tussen de tenen – te ontlasten.

De orthese bestaat uit zacht siliconenmateriaal en wordt volledig op maat gemaakt. De orthese kan in de ochtend tussen de tenen worden aangebracht en aan het eind van de dag weer worden weggehaald.

Doordat het siliconenstukje op maat wordt gemaakt en van duurzaam materiaal is vervaardigd, kan de orthese lang mee. Dit in tegenstelling tot de confectieantidrukmiddelen die vaak binnen een paar weken moeten worden weggegooid.

Benieuwd of uw pijnklachten kunnen worden verholpen met antidruktechnieken of een orthese? Neemt u dan contact met mij op voor een intakegesprek.