Behandelingen

Diabetes en reuma

Als u diabetes of reuma heeft, is het raadzaam om enkele malen per jaar naar de medisch pedicure te gaan. Ook als u geen voetklachten heeft. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk een van de belangrijkste taken van een medisch pedicure. Naast de voetbehandeling geeft de pedicure adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van uw schoenen en/of sokken. Ook kan de medisch pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Met ingang van 2015 zijn er wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de vergoeding voor diabetici. Voor diabetici dient een zogenaamde Sims-classificatie en zorgprofiel te worden gedefinieerd. De Sims-classificatie is een risico-inventarisatie die in kaart brengt welke risico’s de patiënt loopt. Het zorgprofiel geeft o.a. aan in welke risicogroep u valt en voor welke vergoeding u in aanmerking komt vanuit de zorgverzekering. Het behandelplan wordt door de podotherapeut of internist opgesteld. Het aantal behandelingen is per persoon verschillend en afhankelijk van het zorgprofiel.

Met onderstaande podotherapeuten heb ik een zorgcontract afgesloten. Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering kunt u in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding van uw pedicurebehandeling indien u doorverwezen bent door:

PODOTHERAPIE ALMEREmp6
T 036 – 53 36 013

Vestiging Almere-Haven
Kerkstraat 74

Vestiging Almere-Stad
Amstelveenstraat 8

Vestiging Gezondheidscentrum
De Notenkraker

Wim Kanplein 1

Vestiging De Kinderkliniek
Hospitaaldreef 29

RONDOM PODOTHERAPEUTEN
Edvard Munchweg 31
T 088 – 11 80 500

Ook bij reumatische aandoeningen is het mogelijk om een vergoeding te krijgen uit uw aanvullende verzekering. De vergoedingen hebben meestal betrekking op de artritis-vormen. Ik adviseer u om uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen.

Zie ook: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure

Overige risicovoet

In sommige situaties kunt u voor een vergoeding in aanmerking komen. Ik adviseer u om uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen.

Onychomycose

Als voetzorgverlener krijg ik vaak te maken met cliënten die een schimmelinfectie aan de nagel of aan de huid van de voet hebben. Ik heb speciale cursussen gevolgd om kalk- en schimmelnagels effectief te kunnen behandelen. Heeft u behoefte aan een intakegesprek? Neemt u dan telefonisch contact met mij op.